Herrlag

Vad är herrlacrosse?

Herrlacrosse har funnits i hundratals år och spelades från början av urinvånarna i Nordamerika.
Sedan dess har naturligtvis mycket hänt. Spelet och utrustningen har med tiden utvecklats och mycket har hänt de senaste 20 åren.

Lacrosse är en snabb, teknisk och fysisk sport. Man säger ofta att lacrosse är väldens snabbaste lagbollsport.

Målet med lacrosse är att skjuta den solida gummibollen förbi målvakten som vaktar målet som mäter 180cm x 180cm.
För att åstadkomma detta behöver lagets 10 spelare försöka ta sig till målchanser genom snabbt passningsspel, finter och taktik över planen som är lika stor som en fotbollsplan.
Försvarande lags uppgift är självfallet att förhindra att det blir mål genom att försöka ta bollen med hjälp av sin egen klubba och genom tacklingar eller att manövrera ut anfallet.

Eken

I lacrosse använder man sig av en klubba som bestårav ett skaft och en ”håv”. Med detta redskap kan man slunga iväg bollen, till exempel som ett skott eller en passning, samt plocka upp bollen från marken.
Det kan verka svårt att hantera klubban till en början men med lite övning och tålamod får man snart kontroll.

Man har även skyddsutrustning i form av hjälm, axelskydd, armbågsskydd, handskar och suspensoar. Detta för att skydda spelaren från tacklingar, slag och skott.lax-gear

 

Oavsett ålder, kroppsbyggnad och tidigare erfarenheter kan man vara med och bidra i vårat lacrosselag så länge man har rätt inställning! 

Vi har för tillfället ingen ungdomsverksamhet i föreningen och har vi inte möjlighet att ta emot ungdomar under 16 år på våra träningar, då skaderisken anses för stor att spela med vuxna.

Har du några funderingar eller frågor får du gärna kontakta oss. Kanske har du som förälder möjlighet att hjälpa till och vill driva frågan om ett kommande ungdomslag? Kanske vill du bara höra mer om hur sporten? Vad du än vill- maila gärna ungdom@goteborglacrosse.se!