Damlag

År 2014 startades damlaget igen efter ett par års paus!

Vi är ett glatt gäng tjejer som är en kombination av nya och erfarna spelare. Alla kan vara med på sin nivå och tillsammans kämpar vi för att utvecklas och ha kul!

Vad är damlacrosse?

Lacrosse går ut på att med den karaktäristiska klubban skjuta en gummiboll förbi motståndarnas målvakt och in i målet som är 180 x 180cm stort. Det lag som gjort flest mål innan matchtiden löpt ut vinner matchen.

Varje lag består av 12 spelare varav en målvakt och elva utespelare som är uppdelade i försvarare och anfallare.
Anfallarnas uppgift är att ta sig förbi försvarsspelarna genom att passa sig förbi dem eller springa och finta för att sedan skjuta mål. Försvararna ska å sin sida förhindra anfallarna att komma till avslut genom att positionera sig rätt med snabbt fotarbete och aktivt arbeta med sin klubba för att stjäla bollen av motståndarna.

GWall-279071

Matchen spelas på en fotbollsplan och spelarna har förutom klubban som består av ett skaft och en ”håv”, även tandskydd. En del spelare har också ögonskydd och handskar, men detta är inte obligatorisk i dagsläget. Målvakten har fler skydd såsom hjälm och magskydd för att skydda henne mot hårda skott. Med klubban som redskap passar och skjuter man bollen. Klubban används även för att plocka upp bollen från marken. Till en början kan det vara svårt att hantera klubban, men med lite övning och tålamod lär man sig snart.

 

Oavsett ålder, kroppsbyggnad och tidigare erfarenheter kan du vara med och bidra i vårt lacrosselag så länge man har rätt inställning!