Börja spela Lacrosse

Här har vi samlat lite information som kan vara bra att veta om man vill prova på lacrosse hos oss.

Kontaktinformation

Vill du testa på att spela lacrosse med oss så är du välkommen att dyka upp på våra träningar som du hittar i kalendern på förstasidan. Dock ser vi gärna att du skickar ett mail till oss på info@goteborglacrosse.se eller via Facebook så att vi kan förbereda och ta med nödvändig utrustning.

 

Förkunskaper

Du behöver inga särskilda förkunskaper inom lacrosse för att spela med oss. Det som är viktigt för oss är att du har en positiv inställning och är villig att kämpa med oss. Tillsammans lär vi dig grunderna när det gäller klubbhantering, teknik och taktik. Har man hållit på med någon sport tidigare brukar det gå lite snabbare att lära sig, men alla kan lära sig med lite övning.

Du behöver heller inte vara något fysmonster för att vara med hos oss. Alla är välkomna till oss och är med på sina villkor. Det viktiga för oss är som sagt att man kämpar och gör sitt yttersta. Vi har alla olika fysiska förutsättningar och det bästa med lacrosse är att man kan vara med oavsett hur man är byggd! En person som är liten och kvick kan bli en svårstoppad anfallare, en konditionsstark spelare behövs på mittfältet och stor och starka spelare brukar passa som tuffa försvarare. Den viktigaste faktorn för att bli duktig på lacrosse är klubbtekniken och här spelar din fysik mindre roll.

Utrustning

Vi har utrustning att låna ut för dig som vill komma och testa på lacrosse!

Vi har klubbor och all skyddsutrustning att låna ut(förutom tandskydd, ögonskydd för damspelare och suspensoar för herrspelare). Det du behöver ha med dig när du kommer och tränar med oss är skor som passar för underlaget och vanliga träningskläder som är anpassade efter vädret. Vi tränar oftast på konstgräs vilket innebär att dubbskor t.ex. fotbollsskor lämpar sig bra men andra typer av träningsskor som löparskor fungerar också.

 

Träning

Lacrossesäsongen pågår mellan mars/april och oktober med utomhusträningar. Dessa äger rum på Heden i centrala Göteborg. Vi tränar två gånger i veckan där vårt herrlag och damlag tränar samtidigt. Du kan se när det är träning i vår kalender här på hemsidan.

Under perioden januari till april pågår försäsongen. Då tränar vi inomhus en gång i veckan i centrala Göteborg.

På träningarna tränar vi alltid på lacrossens grunder, vilket bland annat innefattar passningar, skott, finter och markbollar. Utöver detta har vi olika spelövningar och simulerar matchsituationer för att bli bättre i det taktiska spelet och matchspelet. Våra spelare har olika kunskapsnivå och erfarenhet men vår målsättning är att alla ska utmanas och utvecklas på träningen.

Börja spela lacrosse!

Så om du vill prova på att spela lacrosse är du varmt välkommen att höra av dig till oss på kontaktuppgifterna ovan!