Göteborg Lacrosse spelar SM 2016

Goteborg Lacrosse Winners Filthy Birds 2015 002

På traditionsenligt vis avgörs Svenska Mästerskapen i lacrosse under nationaldagshelgen. I år bär det av till Linköping och Stångebrofältet där flera tuffa matcher skall gå av stapeln.

Herrlaget ställer i år upp med ett lag. Med sig har de även lite förstärkningar från våra kamrater från Lund. Eftersom laget inte spelade under göteborgsk flagg förra året, utan det officiellt var Lund Lacrosse som kom på en femte plats, är laget oseedat vilket medfört att vi hamnat i tuffast möjliga grupp.

Turneringen inleds för vår del med en match mot Luleå. Något som troligtvis blir en jämn battalj med två lag som utvecklas för varje år. Luleå har också fått in några tunga nyförvärv inför året som stärker laget. Det är dock alltid lite lurigt med laget från norr eftersom man inte riktigt vet vilka de mönstrar när det är dags för match.

Därefter väntar match mot tunga Farsta. Denna match blir verkligen en kraftmätning. Kobrorna har några ungtuppar som verkligen visat framfötterna det senaste samtidigt som många av de rutinerade gamla rävarna finns kvar. En mix mellan gammalt och ungt som blir en utmaning för grabbarna från västkusten.

Sista gruppspelsmatchen spelas på söndagseftermiddagen mot regerande mästarna Nordia. Nordia är erkänt kvicka och har sitt intränade spelsystem att luta sig mot. Samtidigt har laget tappat några viktiga kuggar och hade det stundtals kämpigt när de spelade i Oslo för några veckor sedan. Troligtvis ser laget annorlunda ut jämfört med då, men matchen har potential att bli jämn om göteborgarna kan täppa igen i försvaret.

Vad som sedan händer under måndagens slutspel återstår att se, men som vanligt siktar vi på att prestera så bra vi bara kan för att nå de två semifinalplatserna i gruppspelet.

Göteborg kommer till spel med en trupp som börjar få rutin, men för denna gången är något kort med folk. Detta gör att det kommer krävas diciplinerat och effektivt spel för att nå framgång. En handfull nyförvärv gör dessutom debut i Seadrakes-tröjan vilket är otroligt roligt.

Truppen som åke till SM bestå av:

Robin Skuttis Johansson
Carl Brambo
Krists Poots
Christoffer Knutsson
Niclas Björkman
Mattias Eklund
Martin Peters
Joakim Kämpe
John Ingve Ølnes
Viktor Sundgren
Shea Hagy
Sebastian Weinreder
Micael Hillergren

Om du är i Linköpingstrakten ska du självklart komma till Stångebrofältet och kolla på några matcher! SM-turneringen pågår från klockan 09.00 på söndag 5 juni till eftermiddagen den 6 juni.

Spelschemat för Göteborg är i gruppspelsfasen
Göteborg vs Luleå – kl 10.00-11.00
Göteborg vs Farsta – kl 13.00-14.00
Göteborg vs Nordia – kl 15.00-16.00

Följ gärna resultaten på plats eller på vår Facebooksida!